Klantenservice

Onze klantenservice is elke werkdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Bekijk alle contactgegevens

Veelgestelde vragen

Algemeen

Een PVC vloer is geschikt om te gebruiken in iedere ruimte van uw woning of bedrijfsruimte. Een PVC vloer is vochtbestendig dus u kunt een PVC vloer dan ook prima leggen in uw keuken of badkamer. De vloer zal niet uitzetten door vocht. Doordat een PVC vloer warmtegeleidend is en niet isoleert, is deze vloer perfect in combinatie met vloerverwarming.

Een PVC vloer is ook geschikt voor een trap, mits de ondergrond van de trap glad is.

De garantie varieert tussen de 10 en 20 jaar. De garantie geldt op de slijtlaag van de PVC vloer.

Dat hangt af van de kwaliteit die u kiest (de dikte van de slijtlaag). Als u het jaarlijks onderhoudt met een polish heeft u hier lang plezier van.

Ja, PVC vloeren kunnen tegen vocht mits ze niet te lang in aanraking komen met water. Ze zijn dus zeer geschikt voor in de badkamer, wc of keuken, mits er niet te lang water op de vloer blijft staan.

Uiteraard omdat het product zo dun is geleidt het makkelijk de warmte naar boven. Tevens neemt de PVC vloer makkelijk de kamertemperatuur op.

De maximale vloer temperatuur mag maximaal 27 graden zijn anders kan dit schade aanbrengen aan de PVC vloer.
Ja, een PVC vloer ligt rechtstreeks op de afwerkvloer en past zich door het gewicht aan de ondergrond aan, dit in tegenstelling tot een laminaatvloer.

Aanschaf PVC vloer

Wij adviseren u om te kiezen voor een A-merk. Er zijn veel goedkope PVC vloeren op de markt echter zijn deze over het algemeen niet krasbestendig of maatvast.
Gemiddeld 5% snijverlies is voldoende.

Leggen van een PVC vloer

De ondervloer moet egaal en glad zijn. Het is 9 van de 10 keer het beste om een egaline vloer toe te passen, want dit is een harde ondervloer die u mooi glad kunt opschuren.
De kamertemperatuur moet minimaal 18 graden zijn.
Ja, een PVC strook kan vervangen worden mits hij voldoende is verwarmd d.m.v. een föhn.
Dat deze helemaal glad en schoon is. PVC is maar 2 of 2.5 mm dik is. Alle oneffenheden (zoals bijvoorbeeld een zandkorrel) zullen doortekenen. Dit zult u dan altijd door de vloer heen zien.
Ja, de pakken moeten 48 uur voor het leggen in de ruimte waar het komt acclimatiseren.
PVC vloeren mogen maximaal 1 % krimpen.
Als u kiest voor klik PVC dan kan het over harde vloeren heen gelegd worden. Heeft u een tegelvloer? Dan moeten eerst wel de voegen dicht gesmeerd worden. Over tapijt of vinyl is niet mogelijk. Bij plak PVC kan het over plavuizen gelegd worden alleen dan moet er eerst wel geëgaliseerd worden. Bij andere vloeren is het beter om deze eerst te verwijderen en dan te egaliseren want anders kan het vocht van de egaline nergens naar toe.